Voetverzorging

Risicovoeten  (o.a. voeten van diabeten en reumatici, verwaarloosde voeten en spastische voeten) verdienen extra aandacht. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door een gespecialiseerde pedicure kan ernstige problemen voorkomen. Hier leest u meer over de diabetische voet en de reden waarom pedicures daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn.

Diabetische voeten:

De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

 • de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
 • het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen, waardoor u verwondingen niet voelt
 • de voeten van stand kunnen veranderen.

Algemene adviezen voor de diabetespatiënt:

 • controleer dagelijks uw voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen
 • controleer dagelijks uw schoenen op steentjes of oneffenheden
 • droog uw voeten zogvuldig af na wassen of douchen
 • smeer uw voeten zorgvuldig in als u een droge huid heeft
 • draag sokken zonder naden
 • draag brede, ruim passende schoenen zonder stiksels of naden

Wanneer gaat een diabetespatiënt naar een pedicure?

Het wordt aangeraden om enkele malen per jaar, ook als er geen klachten zijn, naar een professionele voetverzorger / pedicure te gaan die de aantekening ‘Medisch pedicure / paramedisch chiropodist’ heeft. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure advies over de verzorging van de voeten en de schoenkeuze. Ook kan de pedicure u eventueel doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Vergoeding

Als u als diabetespatiënt naar een pedicure gaat met de aantekening ‘Medisch pedicure / paramedisch chiropodist’ dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten. Neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Reumatische voet

Reuma is een verzamelnaam voor meerdere aandoeningen van het bewegingsapparaat. Reumatische arthritis is daar een van. Reumatische voeten verdienen ook extra aandacht doordat er vaak ontstekingen in de gewrichten voorkomen of vergroeiingen. Behandeling van de reumatische voet wordt veelal door de ziektekostenverzekering vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar alvorens u voor een behandeling komt, zodat u weet waar u aan toe bent.

Verder is Chiropodie Geldof gespecialiseerd in de spastische- of de verwaarloosde voet.

Ingegroeide nagels kunnen veel pijn en ongemak geven. Uw pedicure kan dit euvel verhelpen. Soms is het nodig om de nagel een beetje te helpen om in de juiste richting te groeien. Dit kan met behulp van een nagelbeugeltje. Er zijn verschillende soorten nagelbeugels; kant en klare (plak)beugels en beugels die de chiropodist helemaal zelf op maat maakt. Er zal ter plekke worden bekeken wat voor u de beste oplossing is.

De chiropodist is ook gespecialiseerd in het maken van siliconen teencorrecties. Deze teenstukjes kunnen verlichting geven bij bijvoorbeeld “hamertenen” of likdoorns. Ook wanneer de grote teen zo scheef staat dat de tweede teen in het gedrang komt, (hallux valgus) zal een teenstukje erger kunnen voorkomen. Soms is het zelfs mogelijk de stand van de tenen te corrigeren.

Heeft u last van bijvoorbeeld een likdoorn of een drukplek, dan kan antidruktherapie verlichting geven en ervoor zorgen dat de huid zich weer hersteld.  De chiropodist kan u daarnaast adviseren over schoenkeuze, want dit euvel wordt vaak veroorzaakt door slecht passend schoeisel.

Laat uw voeten eens verwennen met een reguliere voetbehandeling. Deze behandeling duurt ca. 30 minuten waarbij de huid wordt gereinigd en de nagels worden geknipt en gefreesd. Hierna worden de nagelwallen gereinigd en de nagelriemen losgemaakt. Vervolgens wordt het eelt verwijderd en mooi glad gefreesd, waarna de huid weer wordt gereinigd. Als laatste volgt er een korte voetmassage met een heerlijke voetencrème.  Uw voeten voelen weer als nieuw!

In de zomer willen we allemaal wel mooie voeten. Tijd voor een cosmetische voetbehandeling! Naast de reguliere voetbehandeling worden hierbij de voeten gescrubt, krijgen ze een heerlijke pakking en een voetmasker. Ook worden de nagels gelakt. Eventueel kunt u gelnagels laten aanbrengen. 

Specialiteiten:

 • Gelnagels
 • Nagels lakken
 • French manicure